Društvo

Stojković: Povećan broj pregleda u požarevačkoj kovid ambulanti i školskom dispanzeru

Pregledi u kovid ambulanti požarevačkog Doma zdravlja su u porastu, a prema rečima direktorke Snežane Stojković tokom jučerašnjeg dana pregledano je 83 pacijenta, od čega su 53 bila prva pregleda, a dva pacijenta su poslata u bolnicu. Povećanje broja pregleda beleži se i u školskom dispanzeru, međutim kako nam je rečeno to su uglavnom deca sa respiratornim infekcijama, dok je tokom jučerašnjeg dana pregledano i troje dece sa sumnjom na koronavirus. Kako ističe situacija je nestabilna, ali pod kontrolom.
Boom93/MMV

„Oko 150 pregleda u toku dana se obavi sa školskom decom. Što se tiče dece koja se javljaju sa sumnjom na koronavirus oni se pregledaju u školskom dispanzeru u njihovoj trijažnoj ambulanti, za sada nije bilo pozitivne dece, dok je juče bilo tri sumnjiva slučaja, gde su deci urađene analize krvi i test na antitela po proceduri i čekaju se rezultati, mada su to deca koja su prema informacijama koje smo od njih dobili bila u kontaktu sa suspektnim slučajevima“, rekla je Stojković.

Kako ističe očekuje se povećan broj pacijenata jer je krenula i sezona sezonskih virusa i gripa, a uz to i zbog epidemije koronavirusa. Pacijente koji imaju lakšu kliničku sliku lekari uz odgovarajuću terapiju šalju na kućno lečenje, dok se oni sa težom kliničkom slikom šalju na dalje lečenje u bolnicu.

„Očekujemo povećan broj pacijenata upravo zbog sezone gripa koja je počela, a samim tim i zbog koronavirusa“, navodi ona.

Direktorka kaže da za sada nema zaraženih zdravstvenih radnika u Domu zdravlja, da opreme ima savim dovoljno, kao i da su ekipe koje rade u kovid ambulantama pojačane i sada rade duple ekipe.

Ona je još jednom apelovala na sve građane da se pridržavaju svih mera prevencije, pre svega nošenja maski, dezinfekcije ruku i prostora, a naročito na mlade da se stalno pridržavaju epidemioloških mera, naročito da drže distancu, izbegavaju okupljanja i da nose maske.

 

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend