Društvo

Štrajk u Poljoprivrednoj stručnoj službi

Većina zaposlenih u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi (PSSS) Požarevac stupili su jutros u štrajk, rekao je Boom 93 predsednik štrajkačkog odbora, Marko Stokić. 
foto: U.U./Boom 93

Oni traže pisane i neopozive ostavke direktora Daneta Hrkalovića, predsednika skupštine društva Dragana Ignjatovića, kao i članova skupštine.

Zaposleni koji su u štrajku Hrkalovića i skupštinu smatraju odgovornim za lošu situaciju u preduzeću koje u blokadi poslednjih 88 dana i sa osnovnim dugom od preko 4 miliona dinara.

Stokić kaže da od štrajka upozorenja koji je održan 10.septembra nije bilo bilo kakvih pomaka i razgovora sa direktorom. On je rekao i da je prošle nedelje u preduzeću boravio jedan od zamenika ministra iz republičkog ministarstva poljoprivrede.

Tokom štrajka, od 7.30 do 15.30 časova zaposleni će se nalaziti na svojim radnim mestima, ali neće obavljati radne dužnosti, istakao je Stokić.

PSSS vrši uslužne delatnosti u oblasti gajenja useva i zasada, a prema poslednjem finansijskom izveštaju imalo je u proseku 15 zaposlenih.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend