Društvo Ekonomija

Stručna praksa u Gradskoj upravi za osam nezaposlenih lica

Ugovore o obavljanju stručne prakse u gradskoj upravi danas je potpisalo osam nezaposlenih lica koja su bila na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.
Boom93/N.Stojićević

Kako je rekao gradonačelnik Saša Pavlović, ovim ugovorima obezbeđeno je stručno usavršavanje za osam nezaposlenih lica, od kojih su pet diplomirani ekonomisti, dva diplomirana pravnika i jedan inženjer zaštite životne sredine.

Za realizaciju planiranih mera aktivne politike zapošljavanja ove godine iz budžeta je opredeljeno 10 miliona dinara.

Boom93/foto N.Stojićević
Saša Pavlović

Kako je istakao gradonačelnik, nakon obavljene prakse oni će dobiti potvrdu o obavljenoj praksi čime će svi oni koji su prošli ovaj program biti stručno osposobljeni i imaće mogućnost polaganja državnog ispita.

Za obavljanje stručne prakse angažovana lica će primati novčanu pomoć od 26.000 dinara.

Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave je istakao da će oni biti raspoređeni u odeljenja gradske uprave u kojima će imati mentore i u odeljenja i službe u kojima zaista postoji potreba za navedenim profilima.

Boom93/N.Stojićević

Za Jelenu Mončević, koja je diplomirani ekonomista  ovo je prvo radno angažovanje nakon godinu dana na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kako kaže za prethodnih godinu dana išla je na nekoliko razgovora za posao, ali nijedan nije bio usko vezan za njenu struku, dok se ova stručna prakza ukazala kao veoma dobra prilika za usavršavanje i posao u struci.

Sa njom će zajedno na stručnoj praksi biti i Vladana Radić, diplomirani pravnik, koja kaže da je relativno brzo našla ovaj vid rada u struci, jer je tek četiri meseca na evidenciji NSZ.

Pored lica na stručnoj praksi, na osnovu plana Javnih radova današnjim potpisivanjem zaposleno je 37 lica iz kategorije teže zapošljivih lica na period od četiri meseca.

Prethodno je zaključen ugovor o izvođenju javnih radova između grada Požarevca, Nacionalne službe za zapošljavanje i izvođača. Lica koja su angažovana za obavljanje javnih radova, biće angazovani u Gradskoj opštini Kostolac, Javnom preduzeću Ljubičevo, JKP „Komunalne službe“, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Turističkoj organizaciji grada Požarevca.

Kako je istakao Zoran Martinović direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, na nivou Srbije do sada je u program stručne prakse uključeno preko 3.100 mladih ljudi, dok je njih 500 angažovano zahvaljujući sredstvima koja izdvajaju lokalne samouprave.

 

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Nacin kako da se privremeno uhlebe partijski podanici sto i odgovara vlastodrscima kako bi ih uvek ako mrdnu nesto ili ne poslusaju nesto mogli lako da ih se rese. A pritom kod tih ljudi se stvara osecanje da je partija stvatno nesto uradila za njih a u stvari samo im je stavila amove a oni drze kontrolu.

%d bloggers like this:
Send this to a friend