Društvo Politika

Tepić: Prvi svedok protiv Palme pozvan na saslušanje u Jagodinu

(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić saopštila je da je prvi svedok koji Dragana Markovića Palmu sumnjiči za organizovanu prostituciju i pedofiliju, pozvan da svoj iskaz sutra, u ponedeljak 10. aprila, "usred Markovićevog privatnog grada, u Jagodini".

„Skandaloznom odlukom Tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet prebačen iz Jagodine, da pozivanje svedoka ostavi policiji Dragana Markovića Palme, direktno se dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka, naročito što već postoji prijavljeno zastrašivanje 24. aprila, evidentirano u policiji u Beogradu. Time, ovakvo postupanje više liči na prinošenje žrtve dželatu, nego zaštita koju već nedeljama zahtevamo“, izjavila je Tepić, a saopštila SSP.

Kako se navodi, prvi svedok je u petak zatražio zamolnicom od Tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu i očekuje saglasnost za to u ponedeljak. „Svaku drugačiju odluku smatraćemo direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosuđa“, kaže Tepić.

„Imajući sve ovo u vidu, prinuđeni smo da se za zaštitu svedoka i žrtava borimo javno, jer je organizovana prostitucija i pedofilija u kojima je prvoosumnjičeni službeno lice Dragan Marković Palma po rečima očevidaca i žrtava – pitanje od najvećeg javnog interesa. Stoga ćemo u narednim danima izneti i javnosti i tužilaštvu nekoliko zataškanih tragova, do kojih je sasvim sigurno i samo moglo doći, a neki su i službeno već ranije evidentirani“, navodi se u saopštenju SSP-a.

Dragan Marković Palma izjavio je danas da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv „zaštićenog svedoka“, koji je protiv njega izneo optužbe za podvodjenje devojaka i maloletnica.

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, za televiziju Pink izjavio je da će krivične prijave podneti sutra i protiv funkcionerki Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić i Narodne stranke Sande Rašković Ivić „zbog laži“ o njemu, i tvrdnji da su na žurkama koje je organizovao za poslovne i političke saradnike podvođene devojke i maloletnice.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Nema čuđenja g-đo Tepić, tužilaštvo i policija postupaju po naređenju patokratskih psihopata na vlasti!
  Svaki zakonodavni i pravosudni sistem koji počiva na osnovama “Rimskog prava” štiti sve vrste psihopata i psihički devijantnih osoba!
  Zato pishopata, pedofili i ubice u Srbiji dobijaju sramno niske zatvorske kazne!
  Nastaviće se uništavanje preostalog sistema i opstrukcija pravde! To je,nažalost,normalno u ovoj državi već 70.godina!
  Šta nije jasno?!?
  Samo kompletna LUSTRACIJA i otvaranje tajnih dosijea UDBE!
  Dušanov zakonik RULES!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend