Društvo

Tiodorović: Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna, ali na putu kontrole

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da je epidemiološka situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna, ali da je "na putu kontrole".
N1/Printscreen

On je naveo da u ovom trenutku nema teško obolelih i da su inficirane osobe sa srednjom kliničkom slikom, a ukoliko bude neophodno biće upućene u Klinički centar u Nišu.

Prema njegovim rečima, sada je najvažnije da se obrati pažnja na velike radne organizacije.

„Moramo apelovati na građane da koriste zaštitne maske i ako u narednih desetak dana ne bude novih slučajeva, moći ćemo da kažemo da smo epidemiju uspešno završili“, rekao je Tiodorović.

On je izneo podatak da je koronom zaraženo troje dece iz Vranja i da se ona nalaze na pedijatriji u Nišu.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba, kojoj su u Vranju prisustvovali i Darija Kisić Tepavčević i gradonačelnik Slobodan Milenković, donete su smernice za sprečavanje daljeg širenja zaraze, a jedna od njih je pojačani nadzor u kolektivima.

Kisić Tepavčević rekla je da na području cele zemlje imamo stabilnu epidemiološku situaciju, sa tendencijom pada učestalosti oboljevanja.

„U Vranju i Leskovcu imamo nešto veći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva vezanih za širenje infekcije u okviru radnih kolektiva i porodičnih kontakata, ali je reakcija bila adekvatna i u tim fabrikama je obustavljen rad“, rekla je Kisić Tepavčević.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend