Društvo

Tiodorović: Smirivanje situacije od sredine decembra

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da će krajem naredne sedmice ili od sredine decembra doći do postepenog smirivanja epidemiološke situacije.
N1/Printscreen

On je za RTS izjavio da do Nove godine treba da dodje do uočljivijeg pada broja novozaraženih i da bi Srbija u 2021. godinu trebala da udje “sa znatno boljom situacijom”.

“Za potpuno smirivanje situacije ipak je neophodna vakcina… A do proleća će morati da traju mere očuvanja (zdravstvenog) sistema”, kazao je Tiodorović.

On dodaje da će sa stanovišta popunjenosti kapaciteta i stope umiranja, sedmica pred nama biti teška, a najveću opasnost vidi u posledicama takozvanog “Crnog petka”, kada je veliki broj gradjana zbog popusta u prodavnicama stajao u redovima.

“Pogledajte zapad, pogledajte Sloveniju. Tamo Crni petak nije postojao. To ne predstavlja ni jedan promil što se ekonomske koristi tiče, a od neprocenjive je štete za organizovanosti zdravstvene službe i očuvanja zdravlja. U ovom trenutku je zdravlje najvažnije i po cenu ekonomije”, kazao je Tiodorović.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Znači,”stručnjaci” čekaju se rezultati izbora u SAD-u,da se vidi koja se agenda gura do kraja,pa ružno!
    Relaksacija za “Novu godinu” čisto da se mazne još neka kinta na ukrase i koncerte,pa odmah zaključavanje za Božić!
    Znači pojma nemate,a navodno ste studirali valjda medicinu,ništa vam ne znači pojam Zima,nešto tipa prehlade,grip,upale respiratorinih puteva,pogoršanje stanja hroničnih bolesnika,jer im ne prijaju hladnoća,zagađen vazduh,manje kretanja,masnija hrana,itd. A gde su padovi i lomovi ekstremiteta! Nažalost,normalno da je povećan broj pacijenata zimi,a vi tupite da će doći do smirivanja situacije,au kakve ste vi budale!

%d bloggers like this:
Send this to a friend