Društvo

Tiodorović: Normalizacija u junu, ali ipak treba da budemo rezervisani prema svemu

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)
Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da normalizacija života u Srbiji može da se očekuje u junu, ali da ipak treba biti rezervisan prema svemu, jer se ne javljaju svi koji se zaraze na testiranje.

“Ja sam realni optimista jer raspolažemo podacima koji pokazuju realno stanje, ali moramo biti i rezervisani prema svemu, jer se ne javljaju svi koji su zaraženi koronom na testiranje, već samo oni koji imaju tegobe, oni koji će putovati”, kazao je on za RTS.

Ako se nastavi dobar trend vakcinacije, Tiodorović je ocenio da gradjani Srbije u junu mogu da očekuju normalizaciju života.

“Svi u Kriznom štabu tvrdimo da u što kraćem periodu treba da vakcinišemo što više ljudi, ali da to bude kompletna država, a ne samo u nekim gradovima”, kazao je on.

Tiodorović, koji je i član Kriznog štaba Vlade Srbije, smatra da “ne treba žuriti” sa popuštanjem mera, i da svi gradjani moraju da pokažu strpljenje.

“Nije dobro da napravimo propuste. Moramo obratiti pažnju na region, odnosno da pazimo na to šta može da dodje iz okolnih zemalja u Srbiju”, kazao je on.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend