Društvo Hronika

Tužilaštvo naredilo dovodjenje Čedomira Jovanovića

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)
Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je naredbu za dovodjenje lidera Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića za 25. jun, ali je on najavio da će se sam odazvati.

Jovanović se do sada više puta nije odazvao na pozive tužilaštva da bude saslušan povodom optužbe iz 2020. godine za nanošenje lake telesne povrede jer je, kako je objavio internet portal Nova.rs, reketom za tenis izudarao vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju “Fizio centar”Ž.I. (41).

Uz iskaz o tome, Jovanović bi trebalo da Tužilaštvu objasni i zašto je prekršio mere izolacije i obavezni karantin pošto je izašao iz bolnice u kojoj je preležao tešku upalu pluća izazvanu korona virusom.

Jovanović je, kako je dnevni list Blic preneo večeras, izjavio je da nije izbegavao pozive da da iskaz, već da je bio u bolnici, i da će se odazvati pozivu tužilaštva na ročište 24. juna.

“Kroz medije sam dobio informaciju da izbegavam sudjenje. A zašto bih to radio, kad sam dobio sve postupke pred Upravnim sudom u tom slučaju”, rekao je on.

Dodao je: “Ja sam 24 sata s policijom. I preko njih su mogli da mi uruče poziv”.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar