Društvo

Tužilaštvo odugovlači sa slučajem Palma

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)
Više javno tužilaštvo u Kraljevu od 23. aprila postupa u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovića Palme, međutim, slučaj gotovo dva meseca ne mrda sa mrtve tačke.
Postupak se vodi u Kraljevu kako ne bi bilo eventualnog uticaja na nadležne i svedoke u Jagodini, gradu u kojem je lider Jedinstvene Srbije čovek broj jedan godinama unazad.
Tačno je mesec dana otkako je u tom tužilaštvu potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić dala iskaz, nakon što je to prethodno učinila u jagodinskoj policiji. Posle davanja iskaza u Višem tužilaštvu u Kraljevu 15. maja, Tepić je izjavila da postoji mogućnost da se slučaj protiv Palme vodi u Beogradu, u Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Ona je optužila Markovića za podvođenje devojaka i maloletnica na žurkama u Jagodini, u njegovoj organizaciji, ističuću da o tome ima čvrste dokaze i brojne svedoke koji žele da daju iskaz ukoliko im tužilaštvo zagarantuje anonimnost.
Međutim, mesec dana nakon toga zavladalo je “zatišje” sve dok prekjuče predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije posetio Jagodinu a prilikom obavljanja svojih poslova društvo mu je pravio Palma. Iako je Vučić rekao da će Marković odgovarati ukoliko se dokaže da je kriv, nedvosmisleno je stao na njegovu stranu navodeći da su ga optužili “lažovi, čiji je jedini cilj da opljačkaju državu”.
Marinika Tepić ali i brojna stručna javnost ocenili su posetu i izjavu predsednika Srbije ne samo kao podršku Markoviću, već i kao pritisak na tužilaštvo.
Advokat i član Skupštine slobodne Srbije Božo Prelević kaže za Danas da tužilaštvo neće brzopleto ući u taj postupak “dok ne proceni koliko je istrajno pomilovanje Palme, nakon što su mu bila dostupna sva informativna artiljerijska oružja vlasti usmerena prema Mariniki i Đilasu”.
Sad, pošto se Palma kao vlasnik smanjenog stepena popularnosti, dokazao kao “iskreni” mrzitelj Đilasa i Marinike, i svega što narušava zlatno doba velikog vođe, zaslužio je da se prošeta pred kamerama sa vlasnikom njegovog ugleda ali i slobode. Tužilaštvo je pojavu sa pažnjom propratilo i javiće se čim bude uslova za nastavak postupka. Zamislite sada oštećenu porodicu koja nešto treba da dokazuje protiv Palme i njegovog vlasnika. Mogu da očekuju podršku samo od strane čestitih ljudi kojima je muka od ćutanja – ističe Prelević.
Pojavljivanje Vučića u društvu sa Markovićem, na otvaranju fabrike u Jagodini, šalje pogrešnu poruku javnosti, žrtvama seksualne eksploatacije i tužilaštvu, ocenila je nevladina organizacija Fenomena. Na taj način najviši organi u državi obeshrabruju žrtve i njihove porodice da prijave nasilje i tako direktno utiču da se ova vrsta nasilja slobodno može nastaviti i u budućnosti, dodaje se u saopštenju.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ma ne odugovlaci, nego samo radi temeljno. Jer sto je brzo to je I kuso.

%d bloggers like this:
Send this to a friend