Društvo

U Braničevskom okrugu 13, u Podunavskom 44 inficiranih Koronavirusom

ZZJZ Požarevac
Po izveštaju iz Regionalnog Zavoda za javno zdravlje na teritoriji Braničevskog okruga zvanično je laboratorijski  potvrđeno prisustvo Koronavirusa kod  13 osoba. U Požarevcu je koronavirus potvrđen kod 6 osoba, u Golupcu kod 4 i u Petrovcu na Mlavi virus je potvrđen kod još tri osobe.  U ostalim opštinama okruga nema potvrđenih slučajeva Kovida. U Podunavskom okrugu u poslednja 24 sata registrovano  44 slučaja Koronavirusa.

Što se  tiče epidemiološke situacije na nivou okruga mi imamo jedan pad  koji se uočava već neko vreme ali sve te brojke i dalje ukazuju na to da pandemija nije prošla još uvek, a vakcinisanje koje je u toku sigurno će dovesti do efekta smanjenja broja novoobolelih ali  stoji da građani i dalje poštuju sve one protivepidemijske mere koje smo i do sada sprovodili da bi se epidemija suzbila. “–rekla je u izjavi za Boom93, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac Ana Jovanović.

Od početka pandemije  uBraničevskom okrugu zvanično je potvrđeno 7263 slučaja  pozitivnih na KOVID-19, a od tog broja u Požarevcu, 3233.

Od početka pandemije  u  Petrovcu na Mlavi ukupno  1329, u Velikom Gradištu  959 slučajeva Korona virusa,u  Kučevu   574 osobe pozitivne na Koronavirus.

–  Golupcu  …………………388

– Malom Crniću…………..313

– u Žagubici…………………248

– u Žabarima……………….219

U Podunavskom okrugu tokom vikenda  registrovane je 44 osobe pozitivne na  Koronavirus. Po gradovima u okrugu broj registrovanih je:

– u  Smederevu……………………..26

– u Smederevskoj Palanci……….7

-u Velikoj Plani……………………….11

Od početka pandemije  u Smederevu  je  zvanično Kovid -19  potvrđen kod 5379 osoba,  u Smederevskoj Palanci  kod 2425 osoba i u Velikoj Plani kod  2057 osoba je zvanično potvrđen ovaj virus.

U podunavskom okrugu od početka pandemije  korona virus registrovan je kod 9861 osobe.

 

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend