Društvo

U braničevskom okrugu još 41, u Požarevcu 21 zaražen Kovidom-19

Prema poslednjim podacima  iz Regionalnog zavoda za javno zdravlje na području koje prokriva ova ustanova u braničevskom i podunavskom okrugu ukupno je registrovan je 339 novoobolelih od virusa SARS-Cov2. Od toga u braničevskom okrugu zvanično je potvrđeno  prisustvo Kovida kod još 41 osobe.Od tog broja najviše zaraženih ima u Požarevcu 21, zatim pa u Petrovcu na Mlavi 8. 
test corona
Test covid/Pixabay ilustracija

U ostalim opštinama okruga je zabeležen manji broj novoobolelih. U podunavskom okrugu po evidenciji koja obuhvata 22. i 23. Novembar  evidentirano  je 298 slučajeva pozitivnih na Covid-19.

U poslednja dva dana, tj u nedelju 22. i ponedeljak 23. Po izveštaju iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac u  Braničevskom okrugu je  potvrđen  41 slučaj SARS-COV-2,od toga 21 u Požarevcu, 8 u Petrovcu na Mlavi, troje u Malom Crniću, po dvoje u Velikom Gradištu, Golupcu,  Žagubici i Kučevu i jedan u Žabarima.

Od početka pandemije u Požarevcu je registrovano 995, Petrovcu na Mlavi 361, Velikom Gradištu 176, Kučevu 77, Žagubici 75 , Golupcu 62, Malom Crniću 45 i Žabarima 38  slučajeva korona virusa.

U Podunavskom okrugu 298 novoobolelih,  u Smederevu 197,u Smederevskoj Palanci 80 i u Velikoj Plani 21 osoba pozitivna na COVID-19.

Od početka pandemije u Smederevu je registrovano 1304, Smederevskoj Palanci 626 i Velikoj Plani 401 slučaja korona virusa.

Direktorka Zavoda Za javno zdravlje Požarevac Ana Jovanović apeluje na građane da se čuvaju i pridržavaju svih epidemijskih mera kao i da građani posebno vode  računa o svom imunološkom sistemu.

Osim toga jako je bitno da naše imunološke snage budu bolje odnosno zdrav život, sa zdravim stilovima i navikama, eventualno ubaciti i neki dodatak što se tiče nekih vitaminskih preparata, život bez stresa koliko je mooguće, to sve nam može da pomogne da ovu bolest prevaziđemo dok ne stigne vakcina.“-zaključila je Jovanović.

 

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend