Društvo

U Grčku od 1. maja vakcinisani građani iz Srbije, šta sa onima koji nisu?

Pixabay/Ilustracija

Memorandumom o razumevanju u turizmu u uslovima pandemije koji su usaglasili ministri turizma Srbije i Grčke, Tatjana Matić i Haris Teokaris, omogućen je ulazak vakcinisanim građanima obe zemlje u drugu zemlju, dok će za građane koji nisu vakcinisani biti obavezan pi-si-ar ili antigenski test.

Ovakav režim će važiti od 1. maja do 1. oktobra, a memorandum je usaglašen na onlajn sastanku ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i ministra Grčke za turizam, Harisa Teokarisa.

Ministarka Matić je saopštila da je dogovoreno da će Memorandum predvideti međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji.

Takođe, na granici će se raditi nasumični brzi testovi”, rekla je ona.

Napomenula je i da će građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a koji su sklopili ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31. decembra ove godine.

“Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone biće simbolična slika potpune normalizacije naših života, ali i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima između Srbije i Grčke”, poručila je Matić.

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ma u Srbiji za 100 e mozes da dobijes I potvrdu I da si Rimski papa , a kamoli o tome dal si vakcinisan. Zato bez brige ako ocete u Grcku.

  • Nastavljaju se laži “stručnjaka” na vlasti! Ovog puta je “ministarka” napravila i diplomatski skandal! To je bilo i za očekivati,kada svi SNS kadrovi imaju 4 razreda osnovne i završene privatne škole i univerzitete,partija im obezbedila radna mesta i konstantno kradu od naroda!
    Što se odlaska u Grčku tiče,pravila su jasna,”PCR” test i putno osiguranje,a za osobe koje imaju dvojno državljanstvo (grčko-srpsko) nema problema!
    Mada očekujem kraj “Korona” ludila do maja! Globalna agenda zatvaranja,”vakcinacije”,diskriminacije,uništavanja,…je pukla!

%d bloggers like this:
Send this to a friend