Društvo

U Kovid ambulanti manji broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom

Covid ambulanta
Foto:Boom93/TS
U Kovid ambulantama u Požarevcu i Kostolcu prethodnih dana broj pregledanih pacijenata se kretao između  90 i 120  na dnevnom nivou. Od tog broja bilo je između 30 do 35 prvih pregleda.

U bolnicu se transportuje manji broj pacijenata između 3- 5 dnevno sa srednje teškom kliničkom slikom, kaže dr Snežana Stojković, direktorka Doma zdravlja Požarevac u izjavi za Boom 93.

Broj pregleda u Covidu  lagano pada na dnevnom nivou.  I  dalje je najveći  broj pregleda u  okrugu ali mi imamo i najveći broj stanovnika. Inače kako se povećava broj vakcinisanih i revakcinisanih opada i broj  broj zaraženih. Prošlog petka je bio nešto veći broj pregleda 122, a od tog broja 35 prvih pregleda, a 7 je poslato u bolnicu. Za vikend je bio nešto manji broj pregleda što je i uobičajeno. Oko 50 pregleda, 30 prvih a petoro njih je poslato u bolnicu na dalju trijažu,“ rekla je dr Stojković.

Po rečima dr Stojković vakcinacija se sprovodi odlično. Za vikend su se vakcinisali i pripadnici Mupa. Trenutna obuhvaćenost  vakcinisanih prvom dozom je oko 42% procenata.   Ona je pozvala građane da se vakcinišu i pokažu odgovornost kako bi što pre izašli iz vanredne situacije.

„Imamo svih vakcina, sem Sputnjik V koja je stigla samo za revakcinaciju a očekujemo da uskoro dobijemo  i prvu i drugu dozu ove vakcine. Građani mogu da se vakcinišu i bez zakazivanja preko E- Uprave, istakla je dr Stojković.

Što se tiče odaziva građana, Požarevac je grad sa najboljim odazivom i ima najviše vakcinisanih građana u Braničevskom okrugu.

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend