Društvo

U kovid bolnici na lečenju 67 pacijenata

Boom93/MMV
U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na na lečenju 67 pacijenata sa simptomima koronavirusa, svi iz Braničevskog okruga. Кovid 19 je potvrđen kod dve trećine, dok se za ostale čekaju rezultati testova. Kako je iz ove ustanove danas saopšteno, za sada nema pacijenata na respiratoru, dok je njih troje na neinvazivnoj vantilaciji.

Juče je u ovu ustanovu primljeno četiri pacijenta, ali kako se u saopštenju napominje, tokom prethodnih dana je bilo više prijema, od 8 do 10 pacijenata na dnevnom nivou.

Кlinička slika hospitalizovanih se malo popravlja, uglavnom je srednje teška, ali je oko 50 odsto pacijenata i dalje na kiseoniku.

Tokom jučerašnjeg dana u ovoj ustanovi bio je jedan smrtni ishod u crvenoj zoni – preminuo je muškarac iz Požarevca, 1946. godište.

Trenutno je infekcija potvrđena kod troje zaposlenih u bolnici, ali niko od njih nije na bolničkom lečenju.

“Generalno,  uočava se ujednačeni broj obolelih, bez primetnog smanjenja. Zato je važno da i dalje poštujemo sve mere zaštite jer je to jedini put da smanjimo i prekinemo lanac zaraze koronavirusom i vratimo se normalnom načinu života. Izbegavajte okupljanja u zatvorenom prostoru, nosite maske i vakcinišite se, to je poruka svih zdravstvenih radnika Opšte bolnice Požarevac”, navodi se u saopštenju direktora Opšte bolnice.

U zelenoj zoni trenutno je na bolničkom lečenju 137 lica.

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend