Društvo

U kovid bolnici u Požarevcu 135 pacijenata sa simptomima koronavirusa, 4 na respiratoru

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 135 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih je samo šest iz drugih gradova, a svi ostali iz Braničevskog okruga. Većina je pozitivna na kovid 19.
Boom93/U.Urošević (arhiva)

Kod sedam zdravstvenih radnika Opšte bolnice Požarevac potvrđen je koronavirus, od kojih su tri hospitalizovana,a ostali su u kućnoj izolaciji. Još dvoje njih čeka rezultate testiranja i nalaze se u samoizolaciji. Tokom vikenda  u bolnici je bilo  20 novih prijema i osam otpusta. Na respiratorima su trenutno četiri pacijenta. Skoro stotinu hospitalizovanih priključeno je na kiseonik, sva kiseonična mesta su zauzeta.

Kako navode u Opštoj bolnici sve ovo govori da je u našoj kovid bolnici i dalje evidentna teška klinička slika kod pacijenata. Već prilikom prijema većina njih ima teške simptome.

Iz ove zdravstvene ustanove je saopšteno da je evidentno opuštanje građana, naročito u danima vikenda kada su sva okolna izletišta i kupališta puna, a mere zaštite retko ko poštuje.

Kako iz ove ustanove potenciraju da je to nedopustivo i neodgovorno u trenucima kada koronavirus odnosi živote za koje se zdravstveni radnici svakodnevno bore.

Iz bolnice apeluju na sve građane da se uzdržavaju od okupljanja na mestima gde je veći broj ljudi, te da izbegavaju bliže kontakte id a se poštuju mere zaštite, kako bi sačuvali svoje i tuđe zdravlje.

U „zelenoj zoni“ Opšte bolnice Požarevac nalazi se 117 pacijenata.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend