Društvo

U kovid bolnici zauzeta sva kiseonička mesta, 9 ljudi na respiratoru

Svi pacijenti koji su hospitalizovani u kovid bolnici u Požarevcu su u lošijem opštem stanju  nego što je to bio slučaj u ranijem periodu. Devetoro je na respiratorima, a sva kiseonička mesta su popunjena, saopštila je Opšta bolnica u Požarevcu.
Boom93/U.Urošević/arhiva

U kovid bolnici Požarevac trenutno su hospitalizovana 174 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih 158 iz Braničevskog okruga. Kod polovine pacijenata potvrđen je kovid 19, a za ostale se čekaju rezultati.

Četiri zdravstvena radnika iz bolnice su pozitivna na koronavirus,a sedmoro se nalazi u samoizolaciji zbog kontakata sa obolelima. Svi su u dobrom stanju. Na respiratorima je trenutno devet pacijenata. Sva kiseonična mesta su zauzeta.

U „zelenoj zoni“ nalazi se 117  pacijenata.

„Svi pacijenti koji su trenutno hospitalizovani u  kovid bonici u lošijem su opštem stanju nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu kada smo imali i pacijente sa umerenijim kliničkim slikama“, piše u saopštenju.

U Opštoj bolnici apeluju na građane da se pridržavaju svih mera zaštite. Građane savetuju da  izbegavaju gužve, zatvorene prostore, drže propisanu fizičku distancu, nose zaštitne maske i pojačano održavaju higijenu.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend