Društvo

U kovid bolnicu opet se šalju pacijenti iz Beograda

Covid bolnica Požarevac
FOTO: Boom93/MMV
Tokom prethodne noći u požarevačku kovid bolnicu transportovani su pacijenti iz Beograda. Kako je za Boom 93 rekao direktor bolnice Danko Nikolić, noćas su u kovid bolnicu poslata dva pacijenta pozitivna na koronavirus iz Beograda.

Pored kovid bolnice u Požarevcu, pacijenti iz Beograda šalju se i u bolnice u Smederevo i Mladenovac.

Prema današnjem saopštenju iz Opšte bolnice Požarevac, u Braničevskom okrugu i dalje raste broj građana kojima je potrebno bolničko lečenje zbog simptoma koronavirusa.

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 107 pacijenata. Svi, osim šestoro iz Beograda, su iz Braničevskog okruga.

Kako je u saopštenju navedeno, više od 80  hospitalizovanih pacijenata je pozitivno na koronavirus, dok se za ostale čekaju rezultati testova.

Juče je u crvenoj zoni pregledano 19 novih pacijenata od kojih je devet primljeno u bolnicu, dok je njih osam otpušteno na kućno lečenje. Istog dana preminula je osoba ženskog pola rođena 1942.godine, iz Velikog Gradišta.

Trenutno je zauzeto osam respiratora, jedan pacijent je intubiran, a njih sedam je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV).

Кlinička slika hospitalizovanih nije dobra, uglavnom su svi u težem stanju usled kovida 19.

Infekcija  je potvrđena kod devetoro zdravstvenih radnika,od kojih je jedan na bolničkom lečenju i dobrog je stanja.

“Molimo građane da se pridržavaju svih mera zaštite i da se vakcinišu u što većem broju. Ovo su jedini načini da virus smanji cirkulaciju. Apelujemo na vakcinisane građane koji su primili prvu dozu da moraju poštovati sve mere,a oni koji su revakcinisani, trebalo bi minimum još tri nedelje da se štite u potpunosti”, navodi se u saopštenju direktora Opšte bolnice.

U zelenoj zoni trenutno je na bolničkom lečenju 151 osoba.

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend