Društvo

U Medicini rada bez gužvi na punktovima, vakcinacija građana koji su dobili poziv

Boom93/N.Stojićević
Na punktovima za vakcinaciju u požarevačkoj Medicini rada danas nije bilo gužvi, a prema rečima direktorke Doma zdravlja, Snežane Stojković, vakcinišu se građani koji su dobili poziv, ali se i izlazi u susret sugrađanima starijim od 65 godina, kako ne bi bili vraćeni.

„Što se tiče lica starijih od 65 godina, mi njima možemo da pomognemo da ih ubacimo u elektronsku prijavu ili možemo da ih primimo iako se nisu prijavili.  Takvima ćemo izaći u susret, a u principu im pomažemo i da se prijave preko e-Uprave. Oni takođe mogu da se prijave i preko opštine, pa njihovi operateri iz kol centra da ih ubace u elektronsku prijavu, a imamo i mi ekipu koja im pomaže da se ubace u elektronsku prijavu ukoliko pacijenti ne znaju da se snađu, ali svakako ukoliko dođu starija lica preko 65 godina primićemo ih i bez prijave“, kaže u izjavi za Boom 93 Stojković.

Takođe, kako navodi, postoje spiskovi ljudi za svaki dan, koji su pozvani na vakcinaciju.

„Za sutra je pozvano preko 400 osoba koje su na spisku“, navodi ona.

Boom93/N.Stojićević

Od početka vakcinacije do danas u 13 časova vakcinu je primio 3.731 građanin. Za sada građani imaju mogućnost da se vakcinišu kineskom vakcinom, a kako kaže direktorka očekuju da stigne i ruska vakcina Sputnjik V.

Od sutra kreće vakcinacija u Kazneno popravnom zavodu Zabela, a za sada se za imunizaciju prijavilo preko 60 lica.

Podsetimo, Vlada Srbije saopštila je da će od danas na svim punktovima moći da se vakcinišu isključivo gradjani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije.

Stojković kaže da oni postupaju po ovoj preporuci, ali da su dobili malu korekciju ove preporuke, da se vakcinišu i osobe preko 65 godina koje nisu prijavljene, da se ne bi vraćale ili ukoliko ne žele tog dana, ekipe u Medicini rada mogu da ih ubace u e-prijavu za sutradan ili neki drugi dan.

 

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend