Društvo

U novoj školskoj godini 180 nastavna dana

Ministarstvo prosvete objavilo kalendar obrazovno vaspitnog rada Osnovnih škola za 2020/2021. školsku godinu.
pixabay/ilustracija

Ako ne bude bilo problema sa epidemijom koronavirusa đaci osnovnih škola će sesti u klupe u utorak 1. septembra. Planirano je da se u prvom polugodištu održi 98 nastavnih dana. Prvi raspust u prvom polugodištu učenici će imati u novembru. Zbog obeležavanja praznika „Dan pobede u Prvom svetskom ratu“ đaci će na mini raspust otići 11., a u škole će se vratiti 16. novembra.

Raspust za novogodišnje praznike počinje u petak 31. decembra i trajaće do 11. januara 2021. godine. Kraj prvog polugodišta planiran je za 29. januar i tada počinje zimski raspust. Učenici će se u škole vratiti u sredu 17. februara kada bi trebao da počne i drugo polugodište.

Proba završnog ispita planirana je za 26 i 27. marta. Dok republička takmičenja u Tršiću i Viminaciju  planirana od 17. do 23. maja.

Prolećni raspust počinje 30. aprila i traje sve do 10. maja kada se učenici vraćaju u klupe. Kraj školske godine za učenike 8 razreda planiran je za 4. jun, dok je za ostale učenike planiran 18. jun. Polaganje završnog ispita planiran je za 21, 22 i 23. juna. Broj radnih dana u drugom polugodištu iznosi 82 nastavnih dana.

Kalendar možete pronaći OVDE.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend