Društvo

U oba okruga porast broja pozitivnih na Kovid-19, u Požarevcu još 26

Prema današnjem izveštaju Regionalnog zavoda za javno zdravlje do 13 časova evidentirano je 226 novoobolelih na području braničevskog i podunavskog okruga. U Braničevskom okrugu su potvrđena 63 slučaja Kovida, od tog broja u Požarevcu 26,  u Petrovcu na Mlavi 18,u Malom Crniću 10, u Velikom Gradištu 5,  dva u Kučevu i po jedan u Golupcu i Žagubici.

coronavirus testOd početka pandemije u Požarevcu je registrovano 1243 , Petrovcu na Mlavi 413, Velikom Gradištu 220, Malom Crniću 108,  Golupcu 101, Kučevu i Žagubici 86 i u Žabarima 38 slučajeva korona virusa.

U Podunavskom okrugu još 163 novoobolela, 98 u Smederevu, 62 u Smederevskoj Palanci  i tri u  Velikoj Plani.

U Smederevu je  od početka pandemije registrovano 1514, Smederevskoj Palanci 715  i Velikoj Plani 423 slučaja korona virusa.

U toku jučerašnjeg dana stigla svu dva izveštaja iz Zavoda za javno zdravlje, a po izveštaju se i dalje vidi rast broja obolelih u oba okruga.

Vanredna situacija usled nepovoljne epidemiološke situacije izazvane širenjem epidemije virusa SARS-Cov2  proglašena u više opština braničevskog okruga. Pored Grada Požarevca, Štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju i na teritoriji  opštine Kučevo, Golubac a od danas je vanredna situacija proglašena i na teritoriji Opštine Veliko Gradište.

Na teritoriji podunavskog okruga vanredna situacija je proglašena u Smederevu.

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend