Društvo Zdravlje

U odnosu na juče skok broja zaraženih u Požarevcu za još 24 osobe

Po najnovijim podacima Regionalog zavoda za javno zdravlje u braničevskom okrugu okupno ima 30 novih slučajeva zaraženih Covidom-19 a u podunavskom okrugu ukupno 14 novih slučajeva zaraze. U Požarevcu je u odnosu na juče broj zaraženih porastao za još 24 osobe. U braničevskom okrugu još tri nova slučaja su potvrđena u Kučevu, 2 u Velikom Gradištu i 1 novozaraženi virusom Covid-19 potvrđen je u opštini Golubac.
Covid19 test
Pixabay/ilustracija Covid-19 test

U odnosu na četvrtak broj zaraženih Covid- 19 u Gradu Požarevcu je porastao je za još 24 osobe, tako da je sada zvanično  broj potvrđenih slučajeva 416 saopštio je danas  Zavod za javno zdravlje Požarevac. U ostalim opštinama registrovano je 6 novih slučajeva.

Nakon Požarevca, novi slučajevi zaraze potvrđeni su u Kučevu, 3 nova slučaja, u Velikom Gradištu 2 i u Golupcu 1 novi slučaj zaraze virusom Covid-19.

Kako Boom93 saznaje tendencija povećanja broja zaraženih očekuje se i u narednih deset dana.

Direktorka Regionalnog Zavoda za javno zdravlje Ana Jovanović je ranije za Boom 93 rekla da je  situacija  i dalje nepovoljna i očekuje se tendencija rasta i u narednom periodu.

U Požarevcu je  broj potvrđenih slučajeva zaključno sa današnjim danom 416, u Velikom Gradištu 53 u Petrovcu na Mlavi  ukupno 216, u  Kučevu 45, u Opštini  Žagubica 26, u Opštini Žabari 19, u Golubcu 16 registrovanih i Opštini Malo Crniće 15 slučajeva zaraze virusom Covid-19.

U podunavskom okrugu u Smederevu ukupno do sada 699, u Velikoj Plani 206, u Smederevskoj Palanci 382 potvrđena slučaja zaraze virusom Covid-19.

U poslednjem danu uzeto je 134 uzorka za PCR testiranje.

Od početka pandemije na teritoriji braničevskog okruga uzeto je 10722 uzorka za testiranje na Covid-19 a u podunavskom 9953.

Iz Zavoda za javno zdravlje apeluju na građane da se pridržavaju svih preventivnih mera, pre svega nošenja maski u zatvorenom a preporuka stoji na otvorenom ukoliko ne postoji mogućnost da budete na dovoljnoj fizičkoj distanci.

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend