Društvo

U petak na Hipodromu kvalifikacije za Ljubičevski višeboj, ali bez publike

Sutra se od 17 časova na požarevačkom Hipodromu održavaju  kvalifikacije za predstojeće Ljubičevske konjičke igre, odnosno za takmičenje u višeboju. Ove godine kvalifikacije će biti održane uz jednu izmenu, neće biti publike na tribinama.
Boom93

Kako je za Boom 93 potvrdio Davorin Živković, jedan od takmičara, u 17 časova će kapije Hipodroma biti zatvorene, a biće postavljeno i obezbeđenje.

„Ovo je prvi put da održavamo kvalifikacije bez publike, ali budući da je situacija sa koronavirusom takva kakva jeste, bilo je neophodno preduzeti sve mere opreza, kako ne bi došlo do širenja samog virusa među publikom“, ističe Živković.

Kako je naveo sutra na Hipodromu ne bi trebalo da bude više od trideset ljudi.

„Biće 17 višebojaca, od kojih će 5 ispasti. Takođe takmičari koji budu zauzeli prva tri mesta plasiraće se direktno u polufinale. Pored nas takmičara, biće prisutno i pet sudija, dva merača vremena, trener i predstavnici Turističke organizacije, ali neće biti više od 30 ljudi, upravo zbog same situacije u kojoj smo se našli“, navodi ovaj višebojac.

Takođe, kako je rekao Živković, takmičari nisu radili PCR testove, ali su svi uradili zdravstvene preglede kojima je potvrđeno da su zdravi, ali i potpisali izjave da u poslednjih 10 dana nisu bili u kontaktu sa osobama koje su pozitivne na koronavirus.

Pored ovih pregleda, na samom Hipodromu takmičari će biti na distanci jer kako nam je rečeno udaljenost između njih biće najmanje 4 metara.

 

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend