Društvo

U petrovačkoj opštini pozitivno 80 korisnika doma, a jedan štićenik preminuo

U Petrovcu na Mlavi je koronavirusom zaražena 71 osoba, ne računajući korisnike doma u Velikom Popovcu, gde je zaraženo 80 korisnika, a jedna osoba je preminula, saopštio je danas predsednik opštine Duško Nedinić pozivajući se na informacije iz kovid bolnice u tom mestu.
Duško Nedinić, foto: petrovacnamlavi.rs

Od 71 pozitivne osobe, 18 je hospitalizovano. Nema lica na veštačkoj ventilaciji, a 15 osoba je izlečeno, rekao je Nedinić.

On je rekao da je u  ustanovu za smeštaj starijih i odraslih lica „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu među zaraženima i 11 zaposlenih i da se očekuju rezultati za 58 testova na koronavirus.

„Zbog velikog broja obolelih, bili smo prinuđeni da od Grudnog odeljenja opšte bolnice u Petrovcu, napravimo KOVID bolnicu, koja je isključivo za pacijente iz ovog doma. Na odeljenju se za sada nalazi 7 osoba, koje su inače dugogodišnji, hronični bolesnici. Štićenici, koji su pozitivni, a bez simptoma, izolovani su u posebnim prostorijama u samoj Ustanovi“, rekao je predsednik opštine.

On je dodao da je preminuli korisnik doma bila starija osoba sa hroničnim tegobama, kao i da se zaposleni u doma koji su pozitivni na virus nalaze se u kućnoj izolaciji.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend