Društvo

U petrovačkom kraju voda se povukla, putevi prohodni

Boom93/Arhivska fotografija
Poplava koja je tokom jučerašnjeg dana pogodila područje opštine Petrovac na Mlavi, a u kojima su poplavljene brojne saobraćajnice kao i jedan broj domaćinstava na teritoriji ove opštine su pod kontrolom, a ekipe su na terenu i rade na sanaciji štete, rekao je u izjavi za Boom93, Boris Gvozdić, pomoćnik predsednika opštine Petrovac na Mlavi.

„S obzirom kolika je količina padavina pogodila petrovački kraj prethodne dve noći situacija je dobra, nemamo ugroženih domaćinstava. U nekoliko kuća je ušla voda, međutim, oštećeno je nekoliko atarskih puteva i nekoliko mostića. Ekipe su na terenu i vršiće se sanacija narednih dana“, naveo je Gvozdić.

Prema njegovim rečima put Veliko Laole-Petrovac na Mlavi koji je tokom jučerašnjeg dana bio zatvoren za saobraćaj zbog izlivanja reke Busur, od jutros je prohodan, jer se voda povukla.

„Situacija je uglavnom stabilna i nema većih problema, sve ekipe su na terenu sa mehanizacijom, tako da ćemo sve prioritetne stvari u narednih 7-8 dana da saniramo pre svega u selima gde je proglašena vanredna situacija. U većini ovih sela problem su putevi gde su bujice oštetile kolovoz, ali i kanale za odvod atmosferskih padavina. Niko nije ugrožen i nema ljudskih žrtava“, kazao je pomoćnik predsednika opštine.

Za manje od 12 sati na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi palo je više od 123 litara kiše po metru kvadratnom.

Veće poplave sprečile brane u selima Busur i Burovac

Prema rečima Gvožđića, situacija u ovoj opštini bi bila mnogo gora da 2018. godine nisu urađene brane u selu Busur i protiverozivne brane u selu Burovac.

„Najveći poplavni talas je tokom noći bio zaustavljen na ovim branama tako da je situacija pod kontrolom“, zaključio je on.

Podsetimo usled poplava koje su tokom vikenda pogodile delove opštine Petrovac na Mlavi, komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi u naseljenim mestima Dobrnje, Vošanovac, Lopušnik, Bošnjak, Tabanovac, Busur i Burovac.

 

 

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend