Društvo

U Petrovcu na Mlavi predstojeći praznici uz novu dekoraciju i humanitarnu akciju

Ove godine Opština Petrovac na Mlavi  opredelila  je deo sredstava iz budžeta za novogodišnju dekoraciju i kupovinu rasvete, a deo ukrasa je iznajmljen. Lokalna samouprava  organizovala je i zajedničku akciju sa građanima a ideja je da građani i kompanije učestvuju u kićenju jelke i da donacijama ulepšaju nekome Božić i Novu godinu. Obezbeđeno je i oko 200 paketa za decu iz porodica koji su korisnici novčane socijalne pomoći i za starije sugrađane koji su materijalno ugroženi.
Petrovac Novogodišnja dekoracija centar
Foto/H.Đ. Petrovac na Mlavi praznična dekoracija na trgu u centru grada

Kako bi se upotpunila praznična atmosfera,  Opština Petrovac na Mlavi je ukrasila grad kao i prethodnih godina ali ove godine je zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom i novonastale krize organizovano i niz humanitarnih akcija u kojima bi građane podsetili da treba da ostanu solidarni i pruže pomoć onima kojima je  najpotrebnija.

Ove godine, deo novogodišnje rasvete je kupljen, a deo ukrasa iznajmljen. Za kupovinu novogodišnje rasvete, montažu i demontažu, izdvojeno je 2.998.800 dinara sa PDV-om, a za iznajmljivanje 1.200.000 dinara sa PDV-om. Oba ugovora dodeljena su istoj firmi “Lazar group” iz Svilajnca.“-ističe Hristina Đorđević, šef kabineta predsednika Opštine Petrovac na Mlavi u izjavi za Boom 93.

Petrovac centar novogodišnja dekoracija
Foto/ H.Đ. Petrovac na Mlavi -novogodišnja dekoracija u pešačkoj zoni

Predstavnici lokalne samouprave Opštine Petrovac na Mlavi  su pored dekoracije i ukrasa kojim je dekorisan centar grada, organizovali  i zajedničku akciju građana i kompanija pod nazivom “Delimo ljubav, jer pažnja je bitna“.  Svaki građanin  koji želi može postavit ukras na jelku i donirati, čep za hendikep, igračke i garderobu koja će biti donirana materijalno ugroženim građanima i deci iz socijalno ugroženih porodica.

humanitarna akcija/ čepko
Foto/H.Đ/ humanitarna akcija u Petrovcu Čep za hendikep

Želeći da našim sugrađanima unesemo malo radosti u ovaj tmuran period, osmislili smo akciju “Delimo ljubav, jer pažnja je bitna” u susret novogodišnjim i božićnim praznicima. Kod mosta u centru grada, na mini platou postavljena je jelka, a ideja je da građani i kompanije učestvuju u kićenju jelke i da donacijama ulepšaju nekome Božić i Novu godinu. Pored jelke su postavljena burenca i kutije za donaciju: Čepko – čep za hendikep, Raduljko -igračke i Krpica – garderoba.“-dodala je Đorđević.

Humanitarna akcija Petrovac
Foto/H.Đ-humanitarna akcija za prikupljanje garderobe

Opština Petrovac na Mlavi je u saradnji sa Centrom za socijalni rad opština Petrovac na Mlavi i Žagubica obezbedila oko 200 paketa za decu iz porodica koji su korisnici novčane socijalne pomoći i za starije sugrađane koji su materijalno ugroženi.

Ovo je period kada obično počinje praznična euforija, na žalost, ove godine zbog pandemije korona virusa, praznici su u drugom planu. Mi smo želeli da održimo praznični duh, najviše zbog naših najmlađih sugrađana, kako ne bi osetili ovu krizu. U isto vreme, kako su praznici vreme darivanja, želeli smo da pomognemo i obradujemo sugrađane koji su materijalno ugroženi. Važno je napomenuti, da i bez obzira ne epidemiju, ovaj period zna biti težak za ljude koji su materijalno ugroženi ili praznike proslavljaju sami.“ – naglasila je Šef kabineta predsednika ove opštine.

akicija kićenja jelke
Foto/H.Đ Petrovac na Mlavi  humanitarna akcija kićenja jelke

 Kako ističu predstavnici ove lokalne samouprave, jelka u na platou u centru grada  posvećena je svima a posebno materijano ugroženim građanima i onima koji su sami. U ovoj opštini očekuju da će se građani u skladu sa svojim mogućnostima odazvati akciji i donirati čepove i garderobu i tako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i na taj način ulepšati svima predstojeće praznike.

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend