Društvo

U porastu broj prvih pregleda u Kovid ambulanti u Požarevcu i Kostolcu

Covid ambulanta Požarevac
Foto T.S. Covid ambulanta Požarevac
U Kovid ambulanti Doma zdravlja Požarevac ponovo je primetan rast broja prvih pregleda i kao i broj pozitivnih pacijenata. Prethodnih dana broj pregleda se kretao u rasponu od 40 do 70 na dnevnom nivou, Od 70 pregleda  čak 40 je prvih pregleda. Od tog broja između 4 i 7 pacijenata je sa težom kliničkom slikom koji su upućeni u  Covid bolnicu na dalje lečenje.

“Što se tiče broja obolelih, primetan je porast broja prvih pregleda kao i broj pozitivnih na koronavirus. U U zavisnosti od dana do dana u proseku je  bilo je između 35-40 do 70 pregleda na dnevnom nivou a u jednom momentu bilo je oko 40 prvih pregleda kao i veliki broj pozitivnih pacijenata sa težom kliničkom slikom. Između 4 i 7 pacijenata bude upućeno u bolnicu.” –rekla je u izjavi za Boom93 dr Snežana Stojković, direktorka Doma Zdravlja Požarevac.

Po rečima doktorke Stojković, pritisak na Kovid ambulante u Požarevcu i Kostolcu  ponovo raste kao i broj pregleda,  potrebna je maksimalna opreznost svih građana i pridržavanje svih protivpandemijskih mera.

Zdravstveni sistem je i dalje opterećen, broj prvih   pregleda je smanjen u odnosu na prethodnih  mesec dva ali  se svakog dana menja situacija i potreban je maksimalan oprez kod svih građana.

Doktorka Stojković dodaje da je neophodno da se građani i dalje pridržavaju svih mera koje je propisao Krizni štab.

“Neophodno je strpljenje   kod svih građana i nema opuštanja, i  dalje moramo da budemo na oprezu jer se  broj prvih pregleda ponovo povećava u celoj Srbiji.

Po broju zvanično potvrđenih slučajeva Koronavirusa od početka pandemije u Braničevskom okrugu, Požarevac je na prvom mestu sa 3307 osoba koje su bile inficirane ovim virusom.

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend