Društvo

U poslednjih mesec dana u okrugu zaraženo 3 puta više ljudi nego za 8 meseci od početka epidemije

Samo u poslednjih 30 dana COVID-19 je laboratorijski potvrđen kod 2.619 osoba u Braničevskom okrugu. 2.novembra imali smo ukupno 869 osoba i to od početka pandemije. Više od polovine novozaraženih u prethodnom mesecu bilo je sa teritorije Grada Požarevca.

Prema najnovijem poludnevnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Gradu Požarevcu laboratorijski je potvrđeno još 86 pozitivnih na COVID-19, a u ostalim opštinama još 17.

Novih zaraženih nema u Žagubici, a posle Požarevca najviše ih je u Golupcu, 8.

Broj zaraženih osoba u Braničevskom okrugu od početka pandemije je 3.488, od čega u Gradu Požarevcu 1.747 osoba.

Uporednom analizom zvaničnih podataka o broju zaraženih COVID-19, a  koje je Zavod za javno zdravlje u Požarevcu saopštavao medijima, ispostavlja se da je najveća ekspanzija virusa među populacijom u okrugu u poslednjih mesec dana zabeležena na teritoriji opštine Golubac.

Među stanovnicima golubačke opštine, broj laboratorijski potvrđenih slučajeva COVID-19 je između 2.novembra i 2.decembra uvećan čak 11 puta. Golubac je pre 30 dana imao svega zabeleženih 18 slučajeva od početka pandemije, da bi za samo mesec dana taj broj porastao na 199.

U još dve opštine je primetan povišen trend u odnosu na druge opštine. To su Malo Crniće i Veliko Gradište.

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend