Društvo

U požarevačkoj bolnici do sada 15 potvrđenih smrtnih slučajeva od posledica kovida

U Opštoj bolnici u Požarevcu do sada je bilo potvrđenih 15 smrtnih slučajeva od posledica zaražavanja koronavirusom, izjavio je danas direktor te ustanove, Danko Nikolić.
(foto/arhiva: M.M.V.)

Nikolić kaže da je reč o smrtnim ishodima kod pacijenata koji su preminuli u crvenoj zoni i bili su pozitivni na koronavirus.

„Za one koji su bili transportovani u druge ustanove nemamo potpune podatke. To je mali broj, par pacijenata koji su preminuli u drugim ustanovama.“, rekao je on.

Direktor bolnice kaže da je ukupan broj preminulih veći, ali da postoje slučajevi koje nisu bili vođeni kao kovid pacijenti jer su njihovi rezultati testiranja bili negativni. Pojasnio je da su se oni nalazili u crvenoj zoni, ali da nisu bili pozitivni na koronavirus, kao i da samo oni pacijenti koji su bili pozitivni na testovima ulaze u statistiku preminulih od posledica kovida. Taj broj preminulih je prema Nikolićevim rečima sličan broju preminulih za koje postoji potvrda zaražavanja od koronavirusa.

U kovid bolnici je situacije trenutno mirna.

„Na odeljenju imamo 5 pacijenata, od toga kod dvoje je potvrđen koronavirus“, rekao je Nikolić i dodao da je situacija mirna i u ostatku zemlje.

S druge strane, u okolnim zemljama je stanje sa koronavirusom pogoršano, ocenio je on i naveo da je nivo rada u bolnici podignut na viši nivo zbog mogućnosti priliva većeg broja pacijenata, a da su procedure prijema pooštrene.

U zelenoj zoni se prema podacima od jutros nalazilo 228 pacijenata.

U sistemu kovid bolnica, Opšta bolnica u Požarevcu se nalazi od 6.jula.

 

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend