Društvo

U Požarevcu 22 nova slučaja kovida

U odnosu na sredu, povećan je broj zaraženih kovidom 19 u Gradu Požarevcu za 22 osobe, saopštio je danas regionalni Zavod za javno zdravlje. U ostalim opštinama registrovano je 7 novih slučajeva.
ilustracija: Pixabay/Boom 93

Nakon Požarevca, najviše novih pozitivnih potvrđeno je u Petrovcu na Mlavi, 5. Po jedna osoba je opštinama Kučevo i Malo Crniće.

U poslednjem danu uzeto je 100 briseva na području braničevskog okruga.

Ana Jovanović (foto, arhiva U.U./Boom93)

Direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, Ana Jovanović rekla je Boom 93 da je situacija nepovoljna, kao i da i dalje prisutna tendencija porasta broja obolelih.

Ona je navela da je laboratorijskim nalazima kovid 19 potvrđen među 25 zaposlenih u Opštoj bolnici u Požarevcu. Prema najnovijim rezultatima sada su virusom zaraženo dvoje učenika srednjih škola sa teritorije Grada Požarevca. Oba deteta se nalaze u kućnoj izolaciji i kod njih je situacija pod kontrolom.

Što se tiče Ustanove za odrasle i starije u Kučevu, za koju se pojavila informacija da u njoj postoje kovid pozitivne osobe, direktorka Zavoda je rekla da je inficirana osoba portir u domu. Ne smatra se da je koronavirus ušao u ovu ustanovu socijalne zaštite, s obzirom da je ova osoba bila izolovana u odnosu na osoblje i korisnike u objektu.

Jovanović je ponovila da postoji veći broj pozitivnih kontakata među zaposlenima po preduzećima i ustanovama u okrugu i ponovila da je nužno strogo se pridržavati propisanih mera prevencije.

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Zašto inspekcija ne kontroliše prodavnice, pekare, kafiće, restorane. Nema potrebe da nabrajam jer većina zaposlenih ne nosi maske. Ne da maske nisu na ustima i nosu već oko vrata nego ih uopšte nemaju. Ako baš hoćete primer eto preko puta komunalne policije pekara MD, samoposluga pored nje, kafić do njih u Bože Dimitrijevića. Ako ne počnu da sancionišu džaba nam je sve, a oni će prvi da kukaju kada skrate radno vreme ili uvedu policijski čas.

%d bloggers like this:
Send this to a friend