Društvo

U Požarevcu vakcinisano 36.186 lica,sutra revakcinacija u naselju Brežane

Foto: Boom93/MMV
U Požarevcu se na svim punktovina Doma zdravlja  nastavlja proces imunizacije na korona virus a  građani mogu da prime  bilo koju od dostupnih vakcina i  bez zakazivanja preko E-Uprave. Prema rasporedu  građani mogu da se vakcinišu i u seoskim mesnim zajednicama, a za sutra pre podne od 9 časova zakazana je revakcinacija u naselju Brežane.

Vakcinacija  građana protiv koronavirusa nastavlja se na svim punktovima Doma zdravlja u Požarevcu i Kostolcu. Do jutros je vakcinasano ukupno 36.186 lica. Ukupno je revakcinisano 18.353 lica sa teritorije grada Požarevca i gradske opštine Kostolac sa okolnim naseljima.

medicina rada vakcina
Foto/T.S. vakcinacija u Medicini rada

Po rečima direktorke Doma zdravlja Požarevac, dr Snežane Stojković  kod građana i dalje  vlada veliko interesovanje za vakcinaciju i na dnevnom nivou se u proseku vakciniše oko 150 građana.

Foto/T.S. dr Snežana Stojković direktorka Doma zdravlja Požarevac

„Do danas je ukupno vakcinisano 36.186 lica sa teritorije grada Požarevca sa okolnim selima. Veliko je interesovanje građana koji su došli na vakcinaciju bez zakazivanja  i do danas  je ukupno   vakcinisano ukupno 4604 lica bez zakazivanja preko portala E- Uprave.“- naglasila je dr Stojković.

Revakcinacija građana nastavlja se prema rasporedu i u seoskim naseljima.

U sredu  12. maja revakcinacija građana će se vršiti u  Brežanu u ambulanti od 9 do 11 časova.

Građanima su  dostupne  sve četiri vakcine, Sputnik V, Sinofarm, Fajzer – Biontek i Astra Zeneka.

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend