Društvo

U Požarevcu obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

polaganje venaca Kosovska
Foto/T.S. polaganje venaca Dan jedinstva
Dan srpskog jedinstva,slobode i nacionalne zastave i 103 godine od proboja Solunskog fronta u Požarevcu je obeležen polaganjem venaca na spomenik Srpskom vojniku u Kosovskoj.

Vence su položili predstavnici grada Požarevca, gradonačelnik Saša Pavlović i Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca, delegacija Policijske uprave Požarevac, Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918, delegacija Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920, SUBNOR-a i gradskih odbora SNS i SPS.

T.S. policija polaže vence Dan srpskog  jedinstva

Na kraju ceremonije polaganja venaca učenice  Poljprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ govorile su stihove „Nasleđe“ Milana Rakića.

delegacije polažu vence Kosovska
Foto/T.S. delegacija polaže vence

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave proglašen je državnim raznikom pre godinu dana kada su Vlade Srbije i RS odlučile  da taj praznik bude 15. septembra, na dan kada je 1918. godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

spomenik Srpskom vojniku

Ovaj dan obeležava se radno širom Srbije i Republike Srpske, a građani su pozvani da na svojim domovima istaknu zastavu.

zastave u centru
Foto/T.S. zastave u centru grada Dan jedinstva

U Požarevcu je na nekoliko lokacija u gradu i na kružnim tokovima istaknuta zastava Srbije i grada Požarevca.

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend