Društvo

U Požarevcu prvi obilniji sneg. Najteže pešacima

foto: UU/Boom93
Zbog snega koji je padao tokom noći otežan je saobraćaj u većini ulica u Požarevcu. U zimskoj službi Preduzeća za puteve koje održava saobraćajnice u gradu kažu da su svi prilazi gradu očišćeni. U raskvašenom stanju snega ima mestimično na kolovozima u samom gradu, a plan je da se sve glavne saobraćajnice i ulice drugog i trećeg prioriteta očiste do kraja dana. Više problema zbog padavina od jutros imaju pešaci zbog zadržavanja vode na prelazima.

Kako je Boom 93 rekao Željko Luković iz PZP-a Požarevac, tokom noći palo je između 10 i 15 cm snega u gradu. Temperatura nije padala ispod nule i nije bilo većih problema za radnike koje održavaju saobraćajnice.

Od jutros ima lapavice i raskvašenog snega do 1 cm na saobraćajnicama u samom gradu, dok su prilazni putevi Požarevcu čisti.

Luković podseća da je potreban veći oprez u vožnji.

Inače, veće probleme u gradu napravila je voda koja se zadržava na bočnim stranama kolovoza, a  zbog delimično otopljenog snega koji otežava oticanje u slivnike.

foto: UU/Boom 93

U narednim danima se najavljuju nove padavine, ali i temperature ispod nule. Luković navodi da su spremni za delovanje i da na lageru imaju dovoljne količine soli (više od 2.000 tona) i kamenog agregata (više od 1.000 tona).

Iako se najavljuje da bi u predstojećoj  nedelji temperature mogle da padnu i do 12 stepeni ispod nule, on kaže da ne očekuje probleme jer tokom tih temperaturnih pikova neće biti padavina.

Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Dobar članak i reportaža!
    Mali sneg i odmah haos,klasika! Slivnici ne funkcionišu,jer nisu čišćeni,javno preduzeće za održavanje puteva ima problem,većina “odgovornih” u okviru preduzeću,ali i u vodovodu i kanalizaciji imaju hroničnu upalu,upale im ruke u guzici i zato ništa ne rade i tako iz godine u godinu,klasika ovog bolesnog i nesposobnog vladajućeg miljea!
    I ovaj “stručnjak” iz JP priča o “pikovima” ,pa tebra nisi ti krupije u kazinu,pa da pričaš o pikovima,herčevima,trefovima….,kaže se vrh,pokondirena tkivo,ako čitaš grafik koristi se druga terminologija!
    Baš bih voleo da sneg pada bez prekida 10 dana,a da temperatura bude oko -10,pa da onda vidim koliko su spremni “eksperti”.
    Vi “podobni lemuri” ništa ne znate! “Gradonačelnik” se odmara na Kopaoniku,pa nema više ni sastanaka “kriznog štaba”,niti drugih odluka,umorio se čovek od uzrpiranja vlasti,pa sa provizijom od “novogodišnje rasvete” odlučio da malo odmori!

%d bloggers like this:
Send this to a friend