Društvo Sport

U Požarevcu svečano otvorena 61. Međunarodna biciklistička trka

ceremonija otvaranja
Foto/T.Spasojević svečana ceremonija otvaranja biciklističke trke
Danas je na gradskom trgu u Požarevcu svečano otvorena 61.  Međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju". Trku je otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović  u prisustvu pomoćnika ministra za omladinu i sport, Darka Udovičića kao i predstavnika Biciklističkog Saveza Srbije.

Na ceremoniji otvaranja Pavlović  je između ostalog  istakao da  se  grad Požarevac trudi da neguje svaki sport i da je ova međunarodna biciklistička trka još jedna prilika da se Požarevac pokaže u najboljem svetlu.

Saša Pavlović
Foto/T.S Saša Pavlović otvaranje

Raduje nas poverenje koje su nam ukazali organizatori i Biciklistički Savez Srbije, da ovoga puta  trke startuju iz Požarevca.Titula „Domaćin decenije“ koju sa ponosom nosimo, pored velike časti donosi i veliku obavezu. Imamo obavezu da pomognemo da takmičari imaju najbolje uslove i tako postignu maksimalne rezultate. Vrednost koju Grad Požarevac ima od organizovanja trke kroz Srbiju jeste i prilika da steknemo nove prijatelje i upoznamo ih sa lepotama naše okoline. Ovde prevashodno mislim na takmičare i ekipe koje ih opslužuju ali i ljubitelje biciklizma kojima je ova tradicionalna trka neposredan povod da posete naš grad. Zato imam veliku privilegiju da u ime grada i građana danas pozdravim 22 ekipe sa preko 130 vozača. Uvaženi gosti nam stižu sa četiri kontinenata i 24 zemlje ukupno“ – rekao je gradonačelnik Požarevca.

trka biciklista najmlađi
Foto/T.S. trka biciklista najmlađi

Ceremonija otvaranja započela je programom za najmlađe sugrađane i biciklističkom trkom u kojoj su se najmlađi oprobali u vožnji bicikala. Nakon ceremonije otvaranja i trke najmlađih Požarevljana, gradonačelnik je pozvao sugrađane  da se okupe i sutra u Tabačkoj čaršiji  i da isprate  karavan sa starta trke koji je ove godine u Poževcu.

trka najmlađih
Foto/T.S. biciklistička trka najmlađih

Pavlović je  je dodao da očekuje da sutra vidi i najmlađe sugrađane koji će doći da pozdrave goste i upoznaju sve čari biciklističkog sporta i na taj način zavole ovaj sport.

ekipe takmičara biciklisti
Foto/ T. S. biciklisti

Ovogodišnja Međunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju” startovaće u četvrtak 9. septembra  iz Požarevca i na njoj će učestvovati 22 ekipe sa 132 vozača.

ekipe takmičara
Foto/T.S. ekipe takmičara

Trka ima četiri etape ukupne dužine 601,4 kilometra. Gradovi domaćini su Požarevac, od koga kreće start trke, grad  Čačak (gde je i cilj ovogodišnje trke), Mionica i Prijepolje.

Avatar

Tatijana Spasojević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • pogledajte sliku najmlađih,prelepo jedino što kvari su ove rupčage ispod njih,seniori kada budu izašli iz grada nebitan koji pravac ima da pokrše bandaše.Nemojte na Bubušinac da ih terate da obiđu Ram ili Viminacijum ima hitna pomoć da ih skuplja po onom oranju od puta

%d bloggers like this:
Send this to a friend