Društvo

U studentskim domovima mesta za 1.266 brucoša

Poslednja na listi devojaka imala je srednjoškolski prosek 4,67, isto kao i poslednjeplasirani momak. – Konačna rang lista biće objavljena 24. septembra, a raspodele će biti organizovane 25. i 26. prvo za mladiće, a zatim i za devojke.
ilistracija/pixabay

Preliminarna rang lista za smeštaj brucoša u studentskim domovima pokazala je „kom opanci, kom obojci”, odnosno ko će to od najmlađih studenata ove školske godine stanovati po povlašćenim cenama, a ko će morati da se snađe i potraži sebi stan ili garsonjeru. Sreću da dobiju sobu u studentskom domu, ali i dovoljno uspeha da se nađu iznad „crte” imalo je 1.266 akademaca, 811 od prijavljene 1.291 devojke i 455 od 754 mladića koji su konkurisali.

Kao i svake godine borba za mesto u domu bila je „lavovska”, a konkurencija jaka. Poslednja na listi devojaka koja je uspela da se izbori za sobu imala je srednjoškolski prosek 4,67, isto kao i poslednjeplasirani mladić. Za najuspešnije brucoše spremna su mesta u objektima „Patris Lumumba”, „Karaburma”, „Žarko Marinović”, „Studentski grad”, „Penezić“ (za momke), „Vera Blagojević” (za devojke) i „Rifat Burdžović”.

Akademcima koje sreća sada, ipak, nije poslužila i ostali su bez sobe ostaje nada da će se „crta” spustiti ili da će uspeti da se za smeštaj izbore u raspodeli za studente iz osetljivih društvenih grupa – materijalno ugrožene, studente bez roditeljskog staranja, osobe sa invaliditetom, pripadnike romske nacionalne manjine…

Ustanova Studentski centar „Beograd” dala je akademcima i rok za žalbe, tako da će mladići i devojke koji misle da im je nepravilno obračunat broj bodova prigovore moći da podnesu do 23. septembra u Službi smeštaja u Đušinoj ulici.

Konačna rang lista koja se, međutim, iskustvo je pokazalo, veoma malo razlikuje od preliminarne, biće objavljena 24. septembra, a raspodele će biti organizovane 25. i 26, prvo za mladiće, a zatim i za devojke. Istog dana kada dobiju upute za useljenje akademci se mogu i useliti u svoje sobe. Za to im je takođe potrebna studentska kartica, lekarsko uverenje (vadi se od 21. septembra u Studentskoj poliklinici ili u ambulantama u domu „Karaburma” i „Studentski grad”, kao i indeks i lična karta koji se predaju na uvid. Kada završe papirologiju, studenti zadužuju i svoje ključeve, ćebad i sve ono što će im biti potrebno u novim sobama.

Sve ovo mora biti gotovo do 5. oktobra, a akademci koji do tog datuma ne završe proceduru useljenja gube pravo na smeštaj u domu za ovu školsku godinu.

 

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend