Društvo

U subotu humanitarni Bazar u gradskom parku

U subotu 26. septembra u gradskom parku biće održan humanitarni Bazar koji će biti organizovan u saradnji grada Požarevca, Udruženja Solidarnost onlajn i žena Požarevca koje se bave humanitarnim radom. Novac koji bude sakupljen od prodaje na Bazaru biće upotrebljen za lečenje bolesne dece.
Boom93/N. Stojićević

Dejan Krstić, član gradskog veća zadužen za kulturu je rekao da je grad do sada podržavao sve humanitarne akcije. On ističe da je ideja da se ovim bazarom pokrene još veća humanost Požarevljana, kako bi grad još jednom dao dobar primer humanosti i dobre volje.

Prema rečima Krstića, bazar će biti organizovan po svim epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab. Pozvao sve učesnike kao i posetioce da poštuju sve epidemiološke mere.

Boom93/N.Stojićević

Slobodan Vasić, član Upravnog odbora Udruženja Solidarnost onlajn kaže da će ovoga puta umesto novca za kupovinu na bazaru biti upotrebljeni bonovi.

„Svako ko bude želeo da kupi nešto na kasi će kupiti bonove koji će biti proknjiženi kao njegova donacija. Sakupljen novac će biti doniran za lečenje dečacima kojima je ovaj bazar posvećen“, rekao je Vasić.

On je najavio da je ideja da ovaj bazar postane tradicionalan i da se prave jesenji, zimski, prolećni i letnji bazar, a novac će uvek biti namenjen onima kojima je potreban.

Boom93/N.Stojićević

Tamara Filipović, inicijator ove humanitarne akcije kaže da je cilj da se najpre sakupi novac za lečenje dvojice dečaka kojima je potrebno po 45.000 evra za lečenje.

„Za učešće u bazaru se javilo dosta žena iz Požarevca i okoline, a na bazaru će zainteresovani posetioci moći da kupe ono što im je potrebno i na taj način doniraju novac onima kojima je potreban“, rekla je Filipović.

Bazar će u subotu biti održan od 10 do 17 časova, a ukoliko vremenske prilike budu loše biće nastavljen i u nedelju u istom terminu.

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend