Društvo

U Velikom Gradištu nema liste čekanja za vrtić

U opštini Veliko Gradište ne postoji lista čekanja za upis dece u tamošnju Predškolsku ustanovu "Majski cvet".
Marko Veljković/Boom93

Ovo je rečeno juče prilikom otvaranja novoizgrađene sportske hale i prostorija za najmlađe u okviu ove Predškolske ustanove.

Dogradnja ovog objekta realizovana je preko Кabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, u okviru Programa za sufinasiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini, i učešća opštine Veliko Gradište.

Iznos odobrenih sredstava za sufinansiranje troškova mera populacione politike Кabineta iznosio je 26.364.450 dinara dok je lokalna samouprava učestvovala sa preko 9.610.000 dinara.

Radovima je obuhvaćena izgradnja sportske hale i još dva odeljenja sa pratećim poslovnim prostorom i mokrim čvorovima kao i dogradnju, opremanje i rekonstrukciju kuhinje, prostora ukupne veličine oko 500 kvadratnih metara. Ovim ulaganjima kapacitet objekta povećan je za boravak još 30 mališana pa će vrtić od sada pohađati čak njih 450.

Kako je istaknuto, ovim projektom stvorena je potreba za još šest radnih mesta, dve medicinske sestre, dva vaspitača i dva tehnička lica.

Novina je da se po prvi put u vrtiću otvara jaslena grupa za najmlađu decu od 6 do 12 meseci, što će kako smatraju nadležni pomoći roditeljima u svakodnevnim obavezama.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend