Društvo

Učenici 12 odeljenja na onlajn nastavi

Foto:S.Lisac
Broj dece koja usled zaražavanja dvoje ili više učenika u odeljenju prelaze na onlajn nastavu je u odnosu na prethodnu nedelju povećan. Prema informacijama koje je Boom93, dobio od direktora osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada, trenutno su u karantinu i nastavu prate učenici 12 odeljenja.

U gotovo svim školama ima zaražene dece, ali ne prate svi nastavu onlajn jer u nekim odeljenjima ima samo po jedan učenik koji je pozitivan na koronavirus.

Prema rečima Darka Radovanovića, predsednika aktiva direktora srednjih škola, onlajn nastavu prati šest odeljenja u srednjim školama u gradu.

„U karantinu su dva odeljenja u Požarevačkoj gimnaziji i dva u srednjoj Muzičkoj školi, dok učenici po jednog odeljenja u Ekonomskoj i Poljoprivrednoj školi takođe prate nastavu od kuće“, naveo je Radovanović.

Od osam osnovnih škola na teritoriji koju pokriva grad Požarevca, zaraženih učenika nema samo u Osnovnoj školi „Miloš Savić“ u Lučici, dok nastavu takođe redovno u školi prate učenici u osnovnim školama „Desanka Maksimović“ i „Jovan Cvijić“ u Kostolcu.

„Za sada nemamo nijednog potvrđenog zaraženog učenika, tako da za sada sva deca nastavu prate neposredno u školi“, kaže za Boom93, Slaviša Stojadinović, direktor škole.

U ostalim školama ima zaraženih učenika, a za sada nastavu od kuće prate đaci sedam odeljenja u 5 osnovnih škola.

Podsetimo, kako je ranije za Boom93 rekla epidemiolog Nadežda Stanković, prelazak dece u karantin je normalan proces rada u ovakvoj situaciji, jer tamo gde se pojavi obolevanje dvoje ili više dece, svi učenici tog odeljenja se stavljaju u karantin 10 dana, da bi ispratili svoje zdravstveno stanje i da bi se sprečilo dalje prenošenje infekcije na ostalu decu.

„To se radi iz predostrožnosti. Oni će se jedanaestog dana uredno vratiti u školu i nastaviti da pohađaju nastavu po režimu kojim ta škola radi“, rekla je Stanković.

Tokom prošle nedelje na onlajn nastavu prešla su dva odeljenja Požarevačke gimnazije i jedno u Poljoprivrednoj školi.

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend