Društvo

Učenici osmog razreda danas polagali probni test iz matematike

Učenici završnih razreda osnovnih škola na teritoriji Grada Požarevca rešavali su probne završne testove iz matematike.
Boom 93/Arhivska fotografija

Oni su juče u školama od nastavnika preuzeli probne testove iz srpskog jezika i kombinovani test, koje su zatim rešavali kod kuće, a danas ih vratili u školu.

„Probni test je prošao u najboljem redu. Škola je iz sopstvenih sredstava nabavila zaštitna sredstva tako da su tokom polaganja svi učenici i nastavnici nosili maske i rukavice“, kaže direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović“, Zlatan Radovanović.

Kako ističe učenici su u ponedeljak imali video prezentaciju, a održan je i roditeljski sastanak na otvorenom.

Današnji probni test iz matematike kontrolisali su i ljudi iz školske uprave Požarevac.

„Problemi su bili minimalni, tako da se nadam da će polaganje male mature sredinom meseca proteći u najboljem redu“, navodi Radovanović.

Ove godine, pored polaganja probnog testa koji je u školama bio organizovan u dva termina, zbog aktuelne epidemiološke situacije, novina su i nalepnice sa QR kodom koje su lepljene na testove i koje služe za kompjutersko pregledanje.

Kako su uradili sva tri testa, đaci će moći da vide logovanjem na sajt http://probni.zios.mpn.gov.rs, pomoću korisničkog imena i lozinke.

Korisničko ime je Identifikacioni broj učenika, a lozinka je jedinstvena i upisana je na omotnici testa, odnosno primerku za učenika. Ranije je najavljeno da će rezultati biti dostupni u nedelju, 7. juna.

Malu maturu 17, 18, i 19. juna ove godine polagaće oko 66.000 učenika osmog razreda u Srbiji.

 

Neda Stojicevic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend