Društvo Sport

Učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ predstavljalju grad na svetskom prvenstvu

Foto: OŠ Desanka Maksimović
Učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ uzeće učešće na takmičenju „Školarijada“ koji okuplja učenike do 15 godina iz celog sveta.

U dvorištu škole priređen je svečani ispraćaj takmičara ove škole na „Školarijadu“, a učenici ove škole takmičiće se u odbojci.

Zlatan Radovanović, direktor OŠ „Desanka Maksimović“ je na ispraćaju rekao da je prošla školska godina bila veoma uspešna.

„Naši učenici u školi i van nje ostvaruju izuzetne rezultate,bilo pojedinačno,bilo u timskom radu. Po rezultatima se prepoznajemo, a tako nas i drugi uočavaju. Rad i trud na kraju se krunišu uspehom. Naši rezultati nisu samo vidljivi u našoj školi, već i u Gradskoj opštini Požarevac, Braničevskom okrugu i šire (republički i međunarodni nivo) a sada evropski i setski.Naša škola je postigla najbolje rezultate na završnom ispitu u gradu. Ima dosta učenika  koji su ostavili izuzetne uspehe na opštinskim i regionalnim takmičenjima koji nas svrstavaju i pojedinačno i kao školu među vodeće. Pre svih, ističemo   plasmane naših učenika na republička takmičenja iz  srpskog jezika, istorije, tehnike i tehnologije, odbojke i drugih nastavnih predmeta“ istakao je Radovanović.

Takmičenje će se održati u Beogradu od 11. do 19. septrembra, a organizatori su Savez za školski sport Srbije i Međunarodna federacija za školski sport. Takmičenje okuplja učenike do 15 godina koji će se nadmetati u 14 sportskih disciplina.

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend