Društvo

Učenici se u školske klupe vraćaju u ponedeljak

ilustracija/pixabay
Drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola  počinje u ponedeljak, 18. januara, a nastava će se odvijati po modelu koji je primenjivan od 1. septembra, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Kako je saopšteno, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja juče je poslalo obaveštenje školama, a ponovo je prosledilo i  stručna uputstva za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama, koja je Кrizni štab usvojio 11. avgusta 2020. godine.

Prema ovim uputstvima, učenici od prvog do četvrtog razreda imaće svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama, dok će stariji osnovci nastavu pohađati naizmenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama.

Nastava u srednjim školama, takođe će se odvijati kao i na početku školske godine, u septembru 2020. godine, a  to znači da će srednjoškolci jednu nedelju ići u školu, a potom jednu nedelju učiti na daljinu.

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Valjda će klinci uspeti da nađu škole! Ludilo “vlasti” ! Mada i obrazovni sistem je u raspadu! Loši uslovi u školama,male plate prosvetara,…! “Zlatno doba”.

%d bloggers like this:
Send this to a friend