Društvo

Umro Ratko Marković, šef pregovaračkog tima u Rambujeu

Foto: Youtube/printscreen/Društvo sudija Srbije
Dr Ratko Marković, redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, preminuo je u 77. godini u Beogradu, saopštio je danas taj fakultet.

Marković je bio sudija Ustavnog suda Jugoslavije, potpredsednik Vlade Republike Srbije od 1994. do 2000. godine, član Komisije za pisanje Ustava Republike Srbije iz 1990. godine, Ustava Savezne Republike Jugoslavije iz 1992. i Ustava Crne Gore iz 1992. godine.

Ratko Marković je, takođe, bio i potpredsednik Vlade Srbije, sudija Ustavnog suda, kao i jedan od autora Zakona o univerzitetu, čije je usvajanje pokrenulo talas protesta.

Rođen je 1944. godine u Požarevcu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, gde je kasnije predavao Ustavno pravo.

Jedan je od osnivača Policijske akademije u Beogradu.

Ispraćaj posmrtnih ostataka je obavljen u krugu porodice, navodi se u saopštenju Pravnog fakulteta.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend