Društvo

Unapređenje komunalnih delatnosti jedna od tema sednice Predsedništva sindikata komunalaca Srbije

sednica komunalnih delatnosti
Foto/ T.S. sednica
U Svečanim salonima gradskog zdanja grada Požarevca  održana je sednica Predsedništva Sindikata republičkog odbora  komunalnih delatnosti. Jedna od  tačaka na dnevnom redu bio je usvajanje Predloga o značaju i potrebi obeležavanja dana komunalne delatnosti u Požarevcu kao i aktuelna epidemiološka i problemi vezani za pandemiju korona virusa.

Sednici Predsedništva sindikata komunalaca Srbije održanoj u Požarevcu prisustvovali su pored predstavnika predsedništva republičkog odbora sindikata u komunalnoj delatnoti Srbije i predstavnici okružnog odbora braničevskog okruga kao i gradski odbor komunalaca Požarevca.

sednica
Foto/boom93 sednica sindikata komunalnih preduzeća

Na sednici je bilo reči o aktuelnoj  epidemiološkoj situaciji i problemima vazanim za pandemiju korona virusa.

Boban Martinović
foto T.S. Boom/ Boban Martinović

Boban Martinović, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalnim delatnostima Grada Požarevca se zahvalio Gradu Požarevcu  i gradonačelniku  što je imao sluha za komunalne radnike koji su punom parom radili tokom vanrednog stanja i da nijedno javno preduzeće nije imalo prekida u radu i da su sve poverene poslove obavili.

Po rečima Martinovića, na sednici su otvorene mnoge aktuelne teme na obostranu korist, a u cilju boljeg položaja komunalnih preduzeća, radnika u njima, ali pre svega korisnika usluga.

Predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije, Aleksandar Radojević,   kazao je  da sindikat zastupa radnike koji pružaju usluge koju koriste svi građani Srbije u obimu koji je na zavidnom nivou.

Foto T.S / Aleksandar Radojević predsednik RSKDS

Radojević je izrazio očekivanje da će  Grad Požarevac, posle Beograda biti prvi grad koji će ustanoviti Dan komunalnih delatnosti, koji bi po njegovim rečima za par godina trebalo da postane i međunarodni.

Sve prisutne  je pre sednice predsedništva pozdravio  gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović  i istakao da Grad Požarevac ima odličnu saradnju sa predstavnicima Sindikata komunalnih službi u gradu kao i izuzetnu saradnju sa republičkim sindikatom komunalaca.

Foto/ T.S. Saša Pavlović gradonačelnik

Grad Požarevac ozbilljno shvata naša Javna komualna preduzeća  samim tim grad Požarevac izuzetno ceni i poštuje radnike koji rade u tim javnim preduzećima. JKP preduzeća I radnici predstavljaju radnike koji su žila kucavica ovog pa i svakog drugoga grada u Srbiji. “-naglasio je Pavlović.

On je podsetio i da je Požarevac jedan od prvih gradova u Srbiji koji je potpisnik sporazuma o finansijskoj pomoći komunalnim radnicima i implementirao kolektivne ugovore.

Pavlović  je najavio obeležavanje Dana komunalaca, koje je prošle godine izostalo.

 

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend