Društvo

Upozorenje RHMZ na nepogode, temperatura do 33 stepena

Foto:S.Lisac
Republički hidrometeorološki zavod Srbije je izdao upozorenje na nepogode do ponedeljka - kišu, pljuskove i grmljavinu, a ponegde se očekuje velika količina padavina, grad i olujni vetar.

U Srbiji će biti oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a od popodneva su mogući jaki pljuskovi s gradom i olujnim vetrom.

Najniža temperatura od 16 do 20, a najviša od 27 do 33 stepena.

Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na hronične bolesnike i meteoropate, ali se oprez savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Kod meteoropata su mogući nervoza, pospanost i glavobolјa.

AMSS: Oprez u slučaju vremenskih nepogoda

Vozače očekuju uglavnom povoljni uslovi za vožnju, ali je broj vozila u prometu povećan i potreban je dodatni oprez u slučaju vremenskih nepogoda, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Vozačima koje na putu zadesi nevreme, AMSS je preporučio da uspore ili da zaustave vozilo na bezbednom mestu pored puta ili na parkingu.

U jeku turističke sezone povećan je broj vozila na autoputevima, ali na stanicama za naplatu putarine jutros nije bilo zadržavanja.

Na graničnim prelazima čeka se na putničkim terminalima i to na Kelebiji na ulaz u Srbiju oko sat vremena, a na izlaz iz zemlje na Gradini oko 70 minuta i na Preševu 80 minuta.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend