Društvo

Uprkos pandemiji Požarevljani ponovo najhumaniji u Srbiji

Foto: Crveni krst Požarevac
Povodom 14. juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi Crveni krst Srbije dodelio je plakete za najuspešnije organizacije u Srbiji.

Crveni krst Požarevac je, zahvaljujući građanima, ostao organizacija koja je postigla najbolje rezultate u omasovljenju dobrovoljnog davalaštva krvi. Crveni krst je u godini pandemije redovno održavao akcije dobrovoljnog davanja krvi. Kako je rečeno na svečanosti 2020. godine u Požarevcu je ukupan broj davanja davanja krvi na broj stanovnika bio oko 5,30%. Ovo je deseti put da je organizacija iz Požarevca ponela ovu nagradu.

Treba napomenuti da je na današnjoj svečanosti Crvenom krstu Požarevac uručena i nagrada iz 2019. godine. Tada je Požarevac ostvario rezultat kada je broj davanja krvi na broj stanovnika bio oko 8,60%.

Foto: Crveni krst Požarevac

Plakete za „Za najhumaniji grad“ je uručio dr Milutin Mihajlović, potpredsednik Crvenog krsta Srbije i predsednik Кomisije za dobrovoljno davanje krvi Crvenog krsta Srbije sekretaru Crvenog krsta Požarevac Jeleni Rašić.

Iz Crvenog krsta Požarevac zahvaljuju se svim dobrovoljnim davaocima krvi i čestitaju im ovaj dan.

 

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Bravoooo,Markoni!!!

    Požarevac je oduvek i zauvek najhumaniji grad u EU,ali i šire!!! Bilo bi potrebno da dobrovoljni davaoci krvi imaju specijalne kartice,koje će im omogućiti besplatno i prioritetno lečenje, besplatnu rehabilitaciju u banjama,popust za plaćanje komunalnih usluga,popust za parkiranje,popust na karte za sav kulturno umetnički program,popust na prevoz,itd,itd Moraju da se nagrade najhumanije osobe,koje besplatno daju krv (tkivo) za transfuziju!

    Da državu vode normalni,pametni i čestiti ljudi,davaoci krvi bi bili nagrađeni za svoju humanost,ali…oduvek Srbiju “vode” vlastodržci-kabadahije i tajkuni-lopine,koji samo znaju da besomučno pljačkaju budžet,državu i narod!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend