Društvo Naše pare

Uskoro bezbedniji saobraćaj u zoni svih škola na teritoriji grada Požarevca

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Požarevca prošle godine  uradio  je projekat  „Bezbednost u zoni  škola u svim naseljenim mestima na teritoriji Grada Požarevca.  Projekat se finansira iz sopstvenih sredstava  Saveta za bezbednost saobraćaja grada Požarevca a planirano je da do kraja ove godine projekat bude realizovan.
Boom93/ semafori OŠ Kralj Aleksandar I

Prošle godine je urađen projekat  “Bezbednost u zoni škola u svim naseljenim mestima u okolini grada Požarevca koji će obuhvatati” otprilike oko 15 lokacija u zoni škola u naseljima na teritoriji grada Požarevca. Vrednost projekta je oko 2 miliona dinara. Savet za bezbednost saobraćaja  je obezbedio sredstva iz svojih sopstvenih izvora i do kraja godine je realno da se projekat i realizuje.

Za sva naseljena mesta je urađen projekat gde bi se izvršilo usporavanje saobraćaja putem ležećih policijaca, zatim vertikalnom signalizacijom, postavljanjem displeja  sa uočavanjem brzine kretanja kada  vozila prolaze pored škole.

boom93/displej brzine

„ Na svim većim i jačim saobraćajnicama, tj državnim  putevima prvog i drugog reda je to i predviđeno da se realizuje a na manjem broju mesta nije, tamo gde je saobraćaj nešto manjeg intenziteta, a ima i takvih mesta gde su škole smeštene na kraju naseljenih mesta pa samim tim i ne postoji  takva potreba da se  radi posebno ceo projekat na ovim mestima“- rekao je u izjavi za Boom 93, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja, Dragan Stanojević.

Stanojević je na kraju dodao da je u planu da se radi i projekat zamene semaforske signalizacije na uglu ulica Čede Vasovića i Sime Simića.

ugao Čede Vasovića i Sime Simića

 

„Na uglu ulica Čede Vasovića i Sime Simića kod OŠ Kralj Aleksandar I postoji jedan pešački semafor koji je na jako lošem mestu gde nije dobro regulisan saobraćaj između vozila ulicom Čede Vasovića i Sime Simića, tako da će izradom tog semafora sa sve četiri ili  tri strane  i jedne jednosmerne ulice dosta toga izmeniti i pojačati bezbednost saobraćaja na tom mestu“-zaključio je Stanojević.

Projekat je urađen i  sredstva su odobrena samo predstoji realizacija do kraja ove godine.

Tatijana Spasojević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend