Društvo

Uzbunjivač Darko Nenadić dobio požarevački vodovod na sudu

Boom93/arhiva
Uzbunjivač Darko Nenadić iz Požarevca, koji je obelodanio da JKP „Vodovod i kanalizacija“ u ovom gradu izvodi radove na mreži koristeći kancerogeni lepak i time ugrožava zdravlje građana, uspeo je da dobije presudu u svoju korist u postupku za mobing koji vodi protiv ovog komunalnog preduzeća gde radi kao inženjer. Darka Nenadića zastupaju advokati Pištaljke.

Viši sud u Požarevcu je 24. marta doneo delimičnu presudu kojom se utvrđuje da je Nenadić od juna 2018. godine do podnošenja tužbe „pretrpeo zlostavljanje na radu od strane poslodavca“ i zabranio preduzimanje ili ponavljanje ovih radnji. Presudom se nalaže i otklanjanje posledica zlostavljanja, kao i da JKP „Vodovod i kanalizacija“ o svom trošku objavi presudu u dnevnom listu „Politika“.

Sud se nije izjasnio o delu tužbe u kojem je Nenadić tražio naknadu štete od ukupno 18 miliona dinara, te će o tome postupak nastaviti i doneti konačnu presudu. Delimičnom  presudom sud inače odlučuje kada pojedini delovi tužbe postanu „zreli“ za odlučivanje  i ona predstavlja samostalnu presudu koja je izvršiva i protiv koje je moguće uložiti žalbu.

Nenadić je u postupku pred Višim sudom dokazao da je na radnom mestu glavnog inženjera za mašinsko održavanje nakon izvršenog uzbunjivanja pretrpeo odmazdu, prvo vođenjem disciplinskih postupaka koji nikada nisu okončani, a potom davanjem otkaza koji je poništen kao nezakonit i raspoređivanjem na neadekvatno radno mesto i uskraćivanjem osnovnih uslova i sredstava za rad.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend