Društvo

Vikend bez PCR testova, smanjen broj transporta za bolnicu iz kovid ambulanti

U Zavodu za javno zdravlje u Požarevcu kažu da tokom vikenda nisu uzimali uzorke za PCR testove na koronavirus. Kako je u dopisu medijima navela direktorka ZZJZ Ana Jovanović, može se reći da nije bilo promena u broju registrovanih pozitivnih na kovid. Rezultati uzoraka koji su uzeti u ponedeljak, trebalo bi da budu poznati u sredu.
ilustracija/pixabay

Inače, u kovid ambulantama požarevačkog Doma zdravlja juče je bilo 30 pregleda i nije bilo transporta pacijenata u bolnicu.  U nedelju je samo jedan pacijent transportovan sa uputom za bolnicu.

Iz Doma u Velikom Popovcu trenutno je 9 osoba pozitivno na kovid, a njih sedmoro je hospitalizovano. Retestirano je 108 osoba.

“Od 108 retestiranih  lica, 106 je štićenika a dvoje zdravstvenih radnika. Kroz Respiratorni centar DZ Petrovac retestirano je ukupno još 14 zaposlenih koji su bili pozitivni i od kojih je većina u kućnoj izolaciji i sada čekaju drugi negativan test”, saopštila je Ana Jovanović.

Prema rezultatima PCR testova iz Braničevskom okruga od prethodnih dana, novi slučajevi su se pojavljivali u 3 od 8 lokalnih uprava. Žagubica je od petka imala 5 novih slučajeva, Petrovac 6, a Grad Požarevac 1 potvrđen pozitivan nalaz. U ostalim opštinama je situacija bila mirna.

Broj ukupno uzetih uzoraka zaključno sa ponedeljkom bio je oko 7.500 za čitav okrug.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend