Društvo

Više od 5 milijardi dinara za podršku poslodavcima i nezaposlenim licima

Ilustracija/pixabay
Radi   realizacije   mera   aktivne   politike   zapošljavanja, Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je  13 javnih poziva, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti  uključeno  više od 18.000 nezaposlenih lica, saopšteno je danas iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Za ove namene opredeljeno je 5.750.000.000 dinara, od čega se 550.000.000 rsd izdvaja za osobe sa invaliditetom.

Kako se u saopštenju navodi, težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i žrtve porodičnog nasilja.

Većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 17. maja,  a rok za podnošenje zahteva potencijalnih  izvođača javnih radova ističe 10. Maja.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskimp utem.

Sve informacije dostupne su u svakoj organizacionoj jedinici i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend