Društvo

Viz Er uvodi obaveznu vakcinaciju protiv korona virusa za posadu

Avio-kompanija Viz Er (Wizz Air) objavila je danas da će vakcinacija protiv korona virusa ili redovno antigensko/PCR testiranje svoje letačke i kabinske posade, biti obavezno od 1. decembra 2021. godine.

Iz kompanije je poručeno da Viz Er primenjuje ovu politiku u okviru svoje obaveze da štiti zdravlje i bezbednost svojih putnika i posade, kao i podrške nesmetanom obavljanju letova u dugoročnom smislu.

Viz Er uvodi vakcinaciju za sve svoje letačke i kabinske posade – ili redovno antigensko/PCR testiranje u posebnim slučajevima – u skladu sa istraživanjima koja potvrdjuju uspešnost vakcina kao najboljeg raspoloživog oblika zaštite od korona virusa.

“Najveći prioritet Viz Era je zdravlje i bezbednost naših putnika i zaposlenih. Naša je odgovornost da zaštitimo posadu i putnike u avionu smanjivanjem rizika od korona virusa, a vakcine u tome imaju ključnu ulogu”, izjavio je generalni direktor Viz Er Grupe Jožef Varadi.

Ova kompanija je još na samom početku pandemije prva uvela stroge zdravstvene i bezbednosne mere u cilju zaštite i putnika i posada i tako obezbedila najsanitarnije moguće uslove i podržala fizičku distancu.

Viz Er je jedna od prvih evropskih avio-kompanija koja dodatno unapredjuje mere zaštite ovom politikom, koja će biti sprovedena u skladu sa podrškom lokalnih vlasti i zdravstvenih institucija u svim Viz Erovim bazama, navodi se u saopštenju.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend