Društvo Ekonomija

Vlada Srbije donela Uredbu o pomoći turističkoj privredi i odluku o pomoći ugostiteljima

Vlada Srbije saopštila je juče da je donela Uredbu kojom je iz budžeta izdvojeno 1,98 milijardi dinara kao meru podrške opstanku turističke i ugostiteljske privrede.

” Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Uredbu o utvrdjivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Covid – 19 izazvane virusom SARS-COV-2″, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će tim sredstvima u narednih deset dana biti isplaćena još jedna minimalna zarada za zaposlene u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, turističkim i rent-a-kar agencijama.

Članovi vlade usvojili su odluku da se u naredne dve nedelje isplati jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od po 5.000 dinara.

Više od 1,7 miliona penzionera dobiće ovu pomoć od države, za šta je obezbeđeno 8,6 milijardi dinara.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Opet diskriminacija,uzimaju se pare iz budžeta i isplaćuje se pomoć samo podobnima,sumnjam da će je svi iz turističkog i ugostiteljskog segmenta dobiti!
    Postoje drugi načini pomoći,osim davanja novca iz budžeta,ukidanje poreza za ugrožene grane privrede, beskamatni krediti sa dugim grejs periodom,itd.
    Zašto se uzima od svih građana i daje se samo odabranima,to nije ispravno u svakom smislu! Da li će zato što su uzeli naš novac,biti jeftinije piće i klopa u restoranima i kafićima,da li će biti jeftiniji smeštaj u hotelima,da li će biti jeftiniji turistički aranžman,…?!
    A,tek iživljavanje nad penzosima, to je tek bruka!?
    Jednom rečju, nesposobni “stručnjaci” u “vladi”!

%d bloggers like this:
Send this to a friend